Formel 1 kalenderen 2017

Formel 1 kalenderen så et rekordstort antal løb i 2016, hvor der for første gang blev kørt hele 21 Formel 1 løb i sæsonen. Nu foreligger Formel 1 kalenderen for 2017, hvor det igen ser ud til, at der bliver 21 løb i perioden fra d. 26. marts til d. 26. november 2017.

Tre af de 21 løb mangler dog at blive endeligt bekræftet af FIA, og det drejer sig om det brasilianske-, canadiske- og tyske Grand Prix.

Sæsonstarten går altså d. 26. marts 2017 med det australske Grand Prix, og dermed får sæsonen et senere startskud end normalt, hvilket giver holdene ekstra tid til at forberede sig på bl.a. regelændringer før Formel 1-sæsonen.

Læs også: Spil på Motorsport

 

Se den komplette Formel 1 2017-kalender som den ser ud lige nu:

26. Marts: Melbourne, Australien

9. April: Shanghai, Kina

16. April: Bahrain, Bahrain

30. April, Sochi, Rusland

14. Maj: Barcelona, Spanien

28. Maj: Monte Carlo, Monaco

11. Juni: Montreal, Canada*

18. Juni, Baku, Aserbajdsjan

2. Juli: Spielberg, Østrig

9. Juli: Silverstone, Storbritanien

23. Juli: Budapest, Ungarn

30. Juli: Hockenheim, Tyskland*

27. August: Spa-Francorchamps, Belgien

3. September: Monza, Italien

17. September, Sepang, Malaysia

1. Oktober, Singapore, Singapore

8. Oktober: Suzuka, Japan

22. Oktober: Austin, USA

5. November: Mexico City, Mexico

12. November, Sao Paolo, Brasilien*

26. November: Abu Dhabi, Emiratet Abu Dhabi

* Mangler endelig bekræftelse

 

Formel 1-sæsonen 2017

kevin_magnussen

Der venter altså masser af spændende Formel 1-løb forude i kalenderen, og vi glæder os til at følge næste sæson, hvor vi forhåbentligt får mere at se til danske Kevin Magnussen.

Selve sæsonen kommer til at byde på masser af spændende løb, hvor vi måske skal tilbage til Hockenheim i Tyskland, som er blevet valgt til lokation for det tyske Grand Prix i næste sæson. Hockenheim har ellers ikke været vært for det tyske Grand Prix to år i træk i mere end et årti.

I skrivende stund mangler det tyske Grand Prix altså stadig endelig bekræftigelse, og det kan måske ende med en aflysning som i 2015, hvor Nürnberg-ringen skulle have været vært for det tyske Grand Prix.

Også i Canada og Brasilien – som er to af Formel 1s længst kørende Grand Prix’er – afventer man endelig bekræftigelse, men i Brasilien har man udtrykt “overraskelse” over ikke at være bekræftet allerede.

“Der er en gyldig kontrakt indtil 2020”, lød det i en udtalelse fra arrangørerne i Brasilien.

Det er endnu ikke endegyldigt bekræftet, men iflg. vores oplysninger kommer “pre-season testing” til at bestå af to 4-dages events, som finder sted i Barcelona d. 27. februar og d. 7. marts.

Her skal holdene vænne sig til de nye regler gældende fra 2017-2020, som bl.a. omfatter bilernes power units og brugen af disse.

(Artikelfoto: Shutterstock)