Hvis der er noget vi kan prale af i Danmark, så er det bestemt, at danskerne på trods af den lille størrelse landet er, alligevel altid er blandt verdens bedste indenfor sport. Det er stort set kun indenfor vintersport, at Danmark er sat af, men her har man alligevel konkurrencedygtige atleter i Curling.

Vender vi blikket 180 grader rundt og kigger på E-Sport, så er Danmark sørme også godt med her. Det er ikke blot i en sportsgren, at vi har dygtige spillere, og faktisk er der ganske mange danskere, der lever af E-Sport.

Kigger vi på CS:GO så har vi flere hold i toppen af eliten, hvor Astralis er det bedste overhovedet. Astralis er Danmarks bedste og lige pt. verdens bedste hold til Counter Strike GO.

Senest vandt de Dreamhack Masters turneringen i Frankrig, mens de ved IEM Sydney blev 2’er, da de tabte til FaZe, der har danske Finn “Karrigan” Andersen som holdleder.

Danmark er altså klart i toppen, når det gælder E-Sport, hvor der også er flere professionelle danskere i den amerikanske League og Legends liga. Her er Søren “Bjergsen” Bjerg en kæmpe stjerne, selvom han i Danmark mere eller mindre kan gå rundt, uden at blive bemærket.

Hvad kan man oddse på i E-Sport?

Ligesom i de fleste sportsgrene er der mange forskellige markeder at spille på, når det gælder E-Sport.

Det mest klassiske er naturligvis at spille på 1×2, hvor du altså spiller på, hvem der vinder kampen. I de fleste E-sport er det dog ikke muligt at spille på uafgjort, da mange kampe er BO1-3-5. Dvs. bedst af en kamp, tre kampe eller fem kampe. Dermed kan det ikke ende uafgjort.

I enkelte turneringer er det dog muligt at spille uafgjort, og derfor vil det af og til være en mulighed at spille på.

Kigger vi lidt dybere kan der også spilles på over/under. Her er det dog ofte på antal kills i kampene. Til de store kampe er det også muligt med spillerspecials, hvor man kan spille på, hvilken spiller der skyder flest, og hvem der bliver man of the match.

Posted by admin